Boldog Születésnapot Honfoglaló!

Budapest, Magyarország – szeptember 21, 2017

Joggal mondhatjuk, hogy lassan történelmet írunk. A Honfoglaló idén szeptemberben ünnepli 15. születésnapját.

15 év nagyon hosszú idő, főleg egy játék életében. Viszont az évek is bizonyítják, hogy egy teljesen egyedi és izgalmas játékot sikerült elindítani 2002 szeptemberében.

Image #1 (Press Release - Honfoglalo Turns 15 - September 2017)

Rengeteg dolog történt a játékkal az elmúlt évek alatt, és velünk is. A magyarországi sikereken felbuzdulva 2008/2009-ben nemzetközi verziók elindításán dolgoztunk. Sikeresen meghódítottuk Romániát, Bulgáriát, Csehországot, és Oroszországot is.

2011-ben Facebookon is megjelentettük a játékot.

2012-ben a Top25 Facebook játék közé kerültünk, olyan nevek mellett mint például az Angry Birds (Rovio), a FarmVille 2 (Zynga), a Clash of Clans (Supercell), vagy épp a Candy Crush Saga (King).

2016. év végén a Honfoglaló meghódította a mobileszközöket is. Hosszú hónapokig volt a “Top downloaded” kategória élén, megelőzve olyan alkalmazásokat, mint például a Facebook Messenger.

Imag #2 (Press Release - Honfoglalo Turns 15 - September 2017)

Idén tavasszal pedig elérte a játék történetének legnagyobb látogatószámát is (közel 100ezer egyedi látogató / nap).

Image #3 (Press Release - Honfoglalo Turns 15 - September 2017)

Mára már 15 nyelven érhető el a játék (a korábban említettek mellett többek között angolul, spanyolul, arabul, és törökül is).

Magyarországon hatalmas közösség szerveződött a játék köré, több éven keresztül több ezer ember fordult meg Honfoglaló Találkozókon, Bajnokságokon, és rendezvényeken. Születtek barátságok és szerelmek. Számunkra is hatalmas élmény volt, amikor egy-egy Honfoglalón indult ismeretségből esküvő lett.

Forgattunk pilot-ot, voltunk több próbafelvételen, voltak rendezvényeink, roadshowztunk, csatáztak velünk színházak, vetélkedtünk a Sziget Fesztiválon, kiállítottunk a GamesCom-on (Kölnben)…

Image #4 (Press Release - Honfoglalo Turns 15 - September 2017)

Az elmúlt 15 évben történteket lehetetlen felsorolni. Millió emlékezetes pillanat és történet jutott az eszünkben. Álljon itt zárásként pár személyes élmény, ahogyan mi emlékszünk az elmúlt évekre:

“Az év honlapja díjátadón találkoztam az egyik gazdasági magazin főszerkesztő-tulajdonosával, aki megköszönte nekem az unokáját. A fia a Honfoglaló chaten ismerkedett meg a későbbi feleségével.” / Biha, CEO

“Az egyik legemlékezetesebb dolog talán az a céges “buli” volt, ahol az új verzió indítását ünnepeltük… nagyjából egy óra alatt kiderült, hogy a HTTPS ugratás csak az irodából működik. Nem jó dolog három pálinka utána javítani ilyesmit.” / Sanyi, CTO

“Az első emlékeim egyike Vityához (korábbi vezetőfejlesztőnk) kötődik, aki mindig nagyon lelkesen elmesélt minden problémát. Az első években szörnyen éreztem magamat, mert nagyjából a 90%-t nem értettem annak, amit mondott, és végig csak arra tudtam gondolni, hogy csak ne kérdezzen semmit. De tőle származik az egyik “legjobb” mondat is: “úgy mondom, hogy Te is megértsd”. Egy csapat fejlesztővel dolgozni mindennap vicces.” / Anett, COO

“Én arra emlékszem, amikor az egyik klienses kolléga “rendre utasított”, mert szerinte a fény mindig balról jön és ezért minden figurát ennek megfelelően KELL árnyékolni. Néha persze frankón megtükrözött figurákat, mert szerinte rossz oldalukon volt az árnyék. Vagy épp rossz irányba néztek a Facebook avatar-ok.” / Gergő

“Az új irodánk megálmodása sokban hasonlított a játékunk egyes elemeinek tervezéséhez. Csak itt nem a fejlesztőkkel, hanem a burkolókkal és más mesterekkel kellett közös nevezőre jutni. Néha nehéz volt eldönteni, hogy melyik a keményebb dió. Aztán mindent feledtetett a klassz végeredmény.” / Attis

Image #5 (Press Release - Honfoglalo Turns 15 - September 2017)

TUDNIVALÓK A JÁTÉKRÓL

Játék neve: Honfoglaló / Triviador

Fejlesztő: THX Games